Home » attityd » Kollektion från klädmärket Uniqlo

Kollektion från klädmärket Uniqlo

[ivcs]
Type: article
[/ivcs]

Klädmärket Uniqlo släpper hela 42 nya klädesplagg den 31 januari. Kollektionen är designad av en fransman som heter Christophe Lemaire.

Det handlar om klassiska basplagg men trots det försöker Uniqlo ta ut svängarna lite mer. De använder sig av både avancerad teknik och helt nya material. Vårens kollektion bjuder på både lite färg och nya silhuetter.

Ett par av plaggen listas nedanför

  • Först har vi en packbar vindjacka

Ett plagg som vissa menar är perfekt på en musikfestival, medan andra, som jag, menar att även på festivaler bör man ta på sig något lite snyggare. Vindjackan är dock praktisk och i ett superlätt material. Det går att packa ihop jackan och bära den som en slags väska med en axelrem. Priset landar på runt 500 spänn, finns i mer än en färg.

  • Därefter har vi ett par vida byxor

Silhuetten man får ta ställning till om man vill haka på i vår är lite större i storleken, med för stora storlekar (så kallad oversize). Ett exempel är ett par brallor från Uniqlo som man kan bära med en vanlig hoodietröja eller med en blazer. Ett mångsidigt plagg som fungerar både som street wear och i lite finare sammanhang. Kostar runt 400 spänn. Men de är VÄLDIGT stora nedtill i benen måste jag säga.

  • Sedan har vi en T-shirt med en så kallad crew neck i halsen.

Den finns i dussintalet olika färger. Passormen är något kantig. Din för 200 spänn, inte alltför dyrt.

  • Vidare har vi en minimalistisk jeansjacka.

Antingen gillar man den eller inte, men just denna tycker jag kan vara värd att prova även om man normalt hyser en aversion mot denim ovanför bältet. Den är nämligen både vit och väldigt enkel och ren i formerna. Snygg,men personligen har jag svårt för det sträva denimtyget som inte är särskilt skönt som jacka. Men väljer man form och stil före funktion och komfort, slå till på en sån här.